break in de week

Break in de week, training gericht op stress en burn-out preventie

  • Merk jij ook dat er af en toe “een bal” valt op de werkvloer?
  • Ervaar jij ook situaties waaruit blijkt dat de bekende emmer wel erg vol zit?
  • Vind jij ook dat er soms wel erg veel van mensen gevraagd wordt?
  • Ben jij ook bereid te investeren in de gezondheid van je medewerker?
  • Gun jij je medewerkers ook een break in het midden van de week?

Kun je meerdere vragen met een JA beantwoorden? Dan wordt het nu tijd om te investeren in stress en burn-out preventie.

Ontdek hier of mijn Break in de Week traject wat voor je is. Je bespaart hiermee niet alleen veel ziektekosten maar voorkomt hiermee ook het ontstaan van alle negatieve effecten die toe te schrijven zijn aan stress gerelateerde klachten. Voorkomen is beter dan genezen!

 

Het grote belang van stress en burn-out preventie

Stress, overspannenheid en burn-out worden gezien als beroepsziekte nummer één. Dit soort klachten lijken steeds meer bij deze huidige maatschappij te horen. De soms grote werkdruk kan zorgen voor een disbalans tussen het zorgen voor anderen (zoals voor je werkgever) en het zorgen voor jezelf. Eventuele stress gerelateerde klachten ontdek je doordat het vuur, de energie en de passie om iedere dag weer aan de slag te gaan wat aan het doven is of misschien wel helemaal gedoofd is! Op het moment dat je lichamelijk en mentaal opgebrand bent, kan dit zeer grote gevolgen hebben voor jezelf maar ook voor je omgeving, zoals voor je werkgever en privé. Daarom is het van belang om dit soort signalen te herkennen bij jezelf of bij een van je naasten. Mijn trainingen en workshops die gericht zijn op stress en burn-out preventie zijn dan ook te volgen door particulieren, medewerkers maar ook door werkgevers.

Ben jij een werkgever? Dan moet je het belang van het herkennen van stress gerelateerde signalen niet onderschatten! Zoals aangegeven is er sprake van een behoorlijke uitval als gevolg van stress gerelateerde klachten. Het herkennen van dit soort signalen (en het op tijd op de juiste manier actie ondernemen) is niet alleen van groot belang voor de werknemer zelf maar ook voor de organisatie zelf. Effectieve stress en burn-out preventie kan het ziekteverzuimcijfer behoorlijk omlaag brengen. Preventieve coaching bij een dreigende burn-out kan de negatieve gevolgen beperken of zelfs voorkomen. Je leert de signalen te herkennen die kunnen wijzen op een te grote hoeveelheid stress en vanzelfsprekend ook hoe je hiermee het beste kunt omgaan.

Break in de Week, leren omgaan met stress en burn-out signalen

Heb jij voor je gevoel ook veel ballen hoog te houden?
Lukt dat nog of merk je dat er wel eens een dreigt te vallen…
Merk je dat je steeds vaker erg moe of volledig uitgeput thuis komt?
Lukt het dan nog om te slapen of merk je dat je in je hoofd blijft doormalen?
Heb je ook een medewerker die vertelde dat het de laatste tijd wel heel erg druk is?

Gun jij deze medewerker dat er wat meer lucht komt zodat de spanning kan worden verminderd? Zorg dan komende maanden voor een break-in-de- week! Op deze manier bied je deze medewerker de gelegenheid om te ontspannen, op te laden en vooral om op te leren met dit soort situaties om te gaan zodat dit niet meer gebeurt!

Het Break in de Week programma bestaat uit 15 trainingen op de woensdagochtenden van 9.30 - 12.00 uur worden aangeboden. Deze trainingen worden verdeeld over een periode van 6 maanden.

Zo ziet het Break in de Week programma eruit:

Stap 1: Ontspannen door middel van ademhaling en in beweging komen

Stap 2: Opladen om te zorgen voor een goed slaapritme en het opladen van de energie

Stap 3: Bewustwording van belemmerende factoren en het krijgen wat inzicht in je leerdoelen en energiebronnen

Stap 4: Oplossen en oefenen om gebruik te maken van je drijfveren

Stap 5: Plan van aanpak aan de hand van de creatiespiraal en Ikigai

Stap 6: Terugvalpreventie door middel van het formuleren van een roadmap


De training kan in groepsverband gegeven worden. 
In het midden van het traject wordt er ruimte vrijgemaakt voor een individueel coaching gesprek.

Het tarief voor deze training is 2500,- euro per medewerker (excl. locatiekosten) bij deelname van 4 mensen. Als jij bereid bent om als manager/leidinggevende deze energie in je medewerker te steken dan bespaar je flink op de ziektekosten. Een burn-out kost je al gauw 50.000,- euro per medewerker, als we uitgaan van de gemiddelde kosten van €250 per dag en een periode van 6 maanden uitval. Bij het zien van deze cijfers is de keuze al snel gemaakt!

De trainingen kunnen worden gegeven in Utrecht en omgeving maar het behoort ook tot de mogelijkheden om de trainingen op locatie aan te bieden. Geef gerust je wensen hierin aan.

Break in de week

Zo hebben anderen training van Lucie ervaren:

“Iedereen zit wel eens op een zeker moment vast. Met werk, gezondheid, familie, relaties of vriendschappen of een combinatie daarvan. En je weet dan niet de vinger er op te leggen, waar dat aan ligt. Gelukkig is Lucie er dan! De combinatie van haar expertise en kennis is top. Ons hoofd wat ons vaak helpt, zit ons ook vaak in de weg. We raken steeds verder weg van ons gevoel. Door de combinatie van echt voelen en de pijn, verdriet niet te negeren, maar liefdevol aan te kijken, ontdek je waar je werkelijk naar verlangt. Door de verschillende sessies, oefeningen en opdrachten helpt Lucie hoe je LEEFT, niet alleen vanuit je hoofd, maar ook vanuit je buik en met je hart. Dat is veel completer en waardevoller. Veel meer vanuit jezelf en niet wat de buitenwereld vindt.“

 

Andere trainingen en workshops gericht op stress en burn-out preventie waarvoor je bij mij terecht kunt zijn: