Trainingen en workshops op maat

Trainingen en workshops op maat, gericht op het voorkomen van stress en burn-out klachten

 • Merk je dat lang niet alle ballen meer omhoog worden gehouden op de werkvloer?
 • Ervaar je dat de volgende druppel de emmer wel eens kan laten doen overlopen?
 • Heb jij het idee dat de rek er bij je medewerkers een beetje uit is?
 • Zoek jij ook naar opties om het ziekteverzuim van je mensen terug te dringen?
 • Gun jij je medewerkers ook het beste?

Kun je een of meerdere bovenstaande vragen met een JA kunt beantwoorden?

Dan is het zeker goed om je eens te verdiepen in de mogelijkheden om je medewerkers op een passende manier ondersteuning te bieden. Maatwerk trainingen of workshops die gericht zijn op het voorkomen van stress en burn-out klachten zijn hiervoor een uitstekende optie. Je bespaart hiermee niet alleen veel ziektekosten maar het achterliggende doel is uiteraard nog veel belangrijker: je voorkomt hiermee alle negatieve effecten die veroorzaakt worden door stress gerelateerde klachten. Door de keuze voor maatwerk trainingen of workshops kies je voor een programma dat volledig is afgestemd op de wensen/situatie van jouw organisatie.

Waarom kiezen voor een maatwerk traject stress en burn-out preventie?

Het is eenvoudig uit te leggen waarom het zeker raadzaam is om de benodigde aandacht te besteden aan stress en burn-out preventie. Stress, overspannenheid en burn-out zijn namelijk een van de meest voorkomende beroepsziektes van dit moment. Dit soort klachten kunnen zeker toegeschreven worden aan de steeds groter wordende werkdruk die veel mensen ervaren. Hierdoor ontstaat er een disbalans tussen het luisteren naar het lichaam en het voldoen aan “de verwachtingen van anderen”. Uit de praktijk blijkt dat steeds meer mensen moeite hebben om deze balans te vinden en in stand te houden. Hierdoor ontstaan stress gerelateerde klachten waarbij het vuur, de energie en de passie om iedere dag weer aan de slag te gaan aan het doven is of misschien al wel helemaal gedoofd is! Uiteraard heeft deze situatie veel gevolgen voor de betreffende persoon en diens omgeving, dus op zowel privé als werksituaties. Daarom is het van belang om dit soort signalen te herkennen bij jezelf, bij een van je naasten, je collega’s maar zeker ook bij je medewerkers als je een leidinggevende functie hebt. Mijn trainingen en workshops die gericht zijn op stress en burn-out preventie zijn dan ook te volgen door particulieren maar kunnen ook aan groepen collega’s en leidinggevenden worden aangeboden. Veel bedrijven kiezen bewust voor een maatwerk training of workshop. Op deze manier kan het programma volledig worden afgestemd op de identiteit van het bedrijf en de werksituatie binnen deze organisatie. Door het maken van deze keuze wordt de effectiviteit van deze training/workshop zoveel mogelijk benut.

Waarom het herkennen van stress gerelateerde signalen niet onderschat mag worden

Het herkennen van stress gerelateerde signalen mag niet onderschat worden. Het herkennen van dit soort signalen (en het op tijd op de juiste manier reageren hierop) is niet alleen van groot belang voor de werknemer zelf maar ook voor de organisatie waar deze persoon onderdeel van is. De uitval als gevolg van stress gerelateerde klachten kan immers een behoorlijke impact hebben. Naast de ziektekosten die gemaakt worden, heeft deze situatie ook effect op de directe collega’s die zich moeten aanpassen of meer werkzaamheden moeten verrichten als gevolg van het verzuim. Effectieve stress en burn-out preventie is dus in meerdere opzichten van groot belang. Mijn trainingen en workshops zijn gericht op het herkennen van signalen die gegeven worden door personen die gebukt gaan onder een te grote hoeveelheid werkdruk en stress. Daarnaast wordt ook inzicht gegeven hoe je hier als werkgever/leidinggevende het beste mee kunt omgaan.

Maatwerk training of workshop ter voorkoming van stress en burn-out laten afstemmen op de organisatie

Als trainer en coach heb ik ondertussen heel uiteenlopende trainingen verzorgd. De thema’s werkdruk, stresspreventie, burn-out preventie, signalering van stresssignalen, duurzame inzetbaarheid en ontspanning zijn goed uit te werken in workshops en trainingen op maat. Op deze manier kunnen de trainingen en workshops volledig worden afgestemd op de specifieke wensen van de organisatie. De rode draad die door mijn trainingen loopt heeft betrekking op een drietal factoren: bewustzijn voor je lichaam, ontspannen leven en plezier hebben!

 

Een greep uit de trainingen en workshops op maat:

 • Je brein aan de lader. Dit is een online sessie die ik bij ABN AMRO heb gegeven. Deze training is erop gericht om gedurende je werkdag een moment van plezier en opladen te ervaren! Inclusief nuttige tips en contact met collega’s.
 • Het gesprek over stress. Deze training is erop gericht op hoe je omgaat met een medewerker die stress ervaart en hoe ga je dit gesprek aan. Het is een training/ workshop op basis van motiverende gespreksvoering en oplossingsgericht werken.
 • Onderzoek je stressbronnen en pak ze aan! Dit is een training/workshop waarbij je je eigen stressbronnen onderzoekt en werkt aan oplossingen. Gebruik makend van onderzoek en verschillende modellen zoals bijvoorbeeld de cirkel van invloed en flow.
 • Power up aan zee! Dit is een 2-daagse training op een locatie aan zee waarbij je gaat ontspannen, opladen en de oorzaak van de stress/werkdruk onderzoekt en aanpakt.
 • Workshop werkdruk. Voor een team van ABN AMRO heb ik een aantal workshops verzorgd om gezamenlijk tot een aanpak te komen om de werkdruk te verlagen.
 • Mindful ontspannen. Dit is een training op basis van mindfulness oefeningen en ademhaling. Je kan kiezen voor een korte kennismaking of voor een uitgebreide variant van 12 weken. Door 12 weken een nieuwe gewoonte op te pakken maak je je deze eigen.

Deze trainingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van de uitval als gevolg van stress gerelateerde klachten. Wil jij ook weten hoe je ervoor kan zorgen dat de verzuimcijfers omlaag gaan? Wil jij met je medewerkers of je team aan de slag om de werkdruk te verlagen en om stress en burn-out klachten te voorkomen? Neem dan gerust contact met me op. Ik kom graag eens langs om de mogelijkheden te bespreken en een programma op maat vorm te geven. De trainingen en workshops kunnen op locatie worden aangeboden.

Zo hebben anderen mijn workshops op maat ervaren:

I am very enthusiastic about my ikigai workshop with Lucie. I was able to begin my search, with her guidance and practical activities, to find my personal ikigai. I never expected to discover one of my passions and talents so quickly! Through lucies guidance I have rediscovered my passion for yoga and have even been brave enough to lead yoga classes. What's more I am convinced my ikigai journey has even more things waiting for me! The workshop gave me the tools to continue to search, reflect and stay curious about all the possibilities life has to offer. Now it's up to me to stay on this journey.

Andere trainingen en workshops gericht op stress en burn-out preventie waarvoor je bij mij terecht kunt zijn: