Stress en burn-out coach

Herken jij het onderstaande?

  • Je ervaart spanning op je werk of privé
  • Je slaapt slecht
  • Je piekert veel
  • Je voelt je futloos
  • Je hebt weinig energie
  • Je hebt het gevoel dat alles tegenzit
  • Je hebt het gevoel dat je de weg kwijt bent
  • Je ervaart weinig plezier meer in het leven
  • Je hebt het gevoel dat alles snel te veel wordt

Dan is het tijd voor verandering!

Deze verandering kun je realiseren door in beweging te komen.
Je kunt ervoor kiezen om lichamelijk te bewegen maar ook om mentaal in beweging te komen. Voor hulp bij deze innerlijke beweging kun je uitstekend terecht bij een stress en burn-out coach.

Profielfoto Lucie

Wat doe ik als stress en burn-out coach?

Als stress en burn-out coach bied ik je de gewenste persoonlijke ondersteuning als je het gevoel hebt dat je opgebrand bent. Als je veel stressklachten ervaart, ben je snel moe, heb je moeite om je emoties onder controle te houden en merk je dat je weinig tot geen energie hebt. Als je hier niets aan doet, ontstaan chronische stress klachten. Dit kan resulteren in overspannenheid en uiteindelijk zelfs in een burn-out. Het is dus verstandig om zo snel mogelijk wat te doen met de signalen die jouw lichaam geeft. Ik kan jou hier als stress en burn-out coach uitstekend mee helpen.

Omdat ieder mens anders is, wordt het traject wat we hierbij doorlopen, volledig op jou afgestemd. Er wordt stap voor stap gewerkt aan het realiseren van jouw persoonlijke doelstellingen waarbij ik je help met het vinden van oplossingen. Jouw doelen komen in een persoonlijk (vitaliteits)plan te staan zodat de voortgang ook altijd inzichtelijk is.

Waarom burn-out coaching?

Het kan zijn dat je jezelf afvraagt waarom je moet kiezen voor burn-out coaching.

De reden hiervoor is heel eenvoudig: burn-out gaat niet vanzelf over door rust te nemen en leuke dingen te doen. Hier is meer voor nodig omdat (chronische) stress, overspannenheid of een burn-out altijd onderliggende oorzaken hebben. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een lange tijd over je eigen (onbewuste) grenzen gaan. Wanneer je je mindset niet aanpakt en niet in beweging komt om concrete veranderingen door te voeren, ben je zo weer terug bij af.

Gespecialiseerde stress en burn-out coach voor iedereen uit Utrecht en omgeving

Ik ben een gespecialiseerde stress en burn-out coach voor iedereen uit Utrecht en omgeving. Ik help je om te ontdekken waar je stress van krijgt en hoe je het beste om kunt gaan met deze stress. Het uiteindelijk doel is dat je jezelf hervindt en hoe je op een andere manier om kunt gaan met de druk. Je gaat anders kijken naar de wereld om je heen, je gaat herkennen wat voor jou de moeilijke situaties zijn en leren hoe je er op een andere, voor jou betere, manier mee om kunt gaan.

Is de spanning zo hoog bij je opgelopen dat je het moeilijk vindt om je te concentreren en na te denken over verandering? Daar maken we geen probleem van! In dat geval beginnen we het traject met ontspannen en bewegen. Je kunt jezelf in je eigen tempo opladen en werken aan oplossingen. We werken namelijk op basis van een persoonlijk vitaliteitsplan dat je stap voor stap brengt naar het gewenste gedrag. Door dit bewustzijn ga je in de toekomst heel anders om met stress!

Zo ga ik te werk

Mijn coaching trajecten beginnen met een intake gesprek. Het is zeer belangrijk dat er een klik is tussen ons. Is dat het geval? Dan gaan we in alle rust de mogelijkheden en de vervolgstappen bespreken. Het belangrijkste daarbij is dat we doen wat werkt! Dit betekent niets anders dan dat het traject er voor iedereen anders uit zal zien.

We bepalen bij de start van een traject samen waar je mee aan de slag wil. Op welke gebieden wil je verandering zien en welke beweging past daar het beste bij?

We bepalen samen hoe het traject er ongeveer uit gaat zien en maken afspraken over frequentie en duur. Deze afspraken dienen natuurlijk als leidraad. Blijkt het in de praktijk een betere keuze te zijn om van deze planning af te wijken? Dan maken we vanzelfsprekend deze keuze. Ontdek hieronder maar eens hoe ademhalingsoefeningen een rol kunnen spelen in dit traject.

Vervolgens doen we een startmeting. Tijdens deze eerste “echte” meting gaan we bepalen hoe het met je energie en je vitaliteit is en wat je doelstellingen zijn. We bepalen dus je startpunt, je uiteindelijke doelstelling en de manier waarop we dit gaan realiseren. Deze doelen maken we zo concreet en meetbaar mogelijk. De eerste stappen zijn dan gezet!

De vervolgstappen kunnen bestaan uit wandelend coachen, een coachsessie in mijn praktijkruimte bij De Pionier, online coaching of heel rustig hardlopen. Lees over deze laatste optie meer op mijn pagina over runningtherapie.

Heb je interesse om vrijblijvend met mij kennis te maken om af te stemmen wat ik voor je kan betekenen als stress en burn-out coach? Neem dan gerust contact met mij op.

Zo hebben anderen mijn coaching trajecten ervaren:

Na een aantal wandelsessies waarbij Lucie me coachte om de stress die ik ervoer op mijn werk en in het dagelijks leven, opperde Lucie 'running therapy'. Ik moest hard lachen: ik rennen!? No way. Ik kan niet rennen, praten en joggen tegelijk, onmogelijk! In de kenmerkende stijl van Lucie, met een zachte hand je de goede richting opduwen, kreeg ze me toch in een sport outfit. Ze leerde me dat rennen niet hoeft te gaan over hijgend het uiterste uit je lijf te halen, maar ook prettig bewegen kan zijn op een tempo en met een opbouw die bij mij past. En wat ze beloofde was waar: de endorfine werd aangemaakt en sporten werd ontspannen. We praatten, trainden en we zwegen en ik voelde me steeds beter in mijn vel. Want ik bleek wel te kunnen rennen. Sporten is wel mogelijk naast een drukke baan en een chaotisch gezinsleven. Het is kiezen voor jezelf en ik merk dat dat ook doorwerkt in andere keuzes die ik maak. Inmiddels coacht Lucie me niet meer en heb ik me aangesloten bij een hardloopgroep van haar. Ik ben zo blij dat ze mij weer het plezier in sporten heeft teruggegeven en het vertrouwen in mijn eigen kunnen en eigen keuzes maken, heeft versterkt.“
_DSC0218
Het feit dat ik na de stress coaching ook nog runningtherapie bij Lucie heb gedaan en daarna ook de hardlooptraining met haar ben gaan doen, zegt misschien al genoeg. Lucie is een heel fijne en goede coach. Door haar brede ervaring kan ze haar coaching goed afstemmen op de persoon. Ze geeft goede tips en daagt me uit om verder of anders te denken als ik ergens tegenaan loop. Ze helpt me ook om naar mijn eigen gevoel te luisteren. Daarnaast is ze ook gewoon gezellig om samen mee te hardlopen.“


Tarieven stress en burn-out coaching

  • Coaching per uur €125,-

Genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW
Bij annulering van individuele afspraken minder dan 24 uur voor de afspraak wordt het afgesproken tarief in rekening gebracht.

 

Vergoedingen:

Verzekering: ik ben geregistreerd als runningtherapeut bij de Beroepsvereniging van running therapeuten (BRTN). Een aantal verzekeraars vergoeden de kosten van runningtherapie (gedeeltelijk). Informeer dus zeker bij je ziektekostenverzekeraar of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding in het kader van gezondheid- en beweegprogramma’s.

Eigen bedrijf: ben je zelfstandige dan kan je de kosten van coaching en runningtherapie aftrekken als 'coachen/ persoonlijke ontwikkeling'.

Werkgever: je werkgever is mogelijk bereid om de kosten van coaching/runningtherapie te vergoeden. Dit kan in geval van burn-out zijn als je bent uitgevallen en (deels) arbeidsongeschikt thuis bent maar ook preventief bij stress- gerelateerde klachten. Werk je nog wel maar heb je stress-gerelateerde klachten? Informeer dan of je preventief de Runningtherapie mag volgen. Ook je scholings-/ontwikkelbudget mag soms ingezet worden voor coaching of runningtherapie. Informeer bij je werkgever/ HR naar de mogelijkheden.